01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

»Oh, to vreme.« To so besede, ki smo jih v tem mesecu slišali mnogokrat. Mesec november je bil precej deževen, a to nas pri naši igri ni oviralo. Ravno zaradi deževnega vremena, smo si v prvem tednu meseca vzeli čas in natančno raziskali dež. Iz kje pride? Zakaj nastanejo luže? Šli smo ven, opazovali smo deževnike, ki ob deževnem vremenu vedno pridejo na plano, skakali smo po lužah in prav zabavno je bilo, ko nam je dežna kaplja padla na nos. Tudi v igralnici smo se igrali z vodo; prelivali smo jo v lončke, se učili rokovati s kapalkami in včasih bili malce mokri, ups.
Preostali del meseca pa smo posvetili sebi. Raziskovali smo naše telo s pomočjo knjig in enciklopedij. Prebirali smo pravljice o tej temi, se pogovarjali o tem, kaj imamo radi in česa ne maramo. Ugotovili smo, da nismo vsi enaki, da imajo nekateri modre, nekateri pa rjave oči. Pa tudi naše dlani so različne, eni imajo večje, drugi pa manjše. Naučili smo se novo deklamacijo in pesmico. Pa tudi pri urah angleščine nas je Ana naučila dele telesa v angleščini. Kako je bilo zabavno!
V tem mesecu smo bili tudi v knjižnici, obiskala nas je medicinska sestra s katero smo si umivali zobe, imeli smo tradicionalni slovenski zajtrk in še in še in še …
Sedaj pa bomo veselo zakorakali v nov mesec in komaj že čakamo, da vidimo, kaj nam bo prinesel praznični december.
Lepo vas pozdravljamo, »Čebelice« s Klavdijo in Metodo

Zapisala: Klavdija Gorišek