01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Mesec oktober smo pričeli s tednom otroka, kjer so nam vzgojiteljice pripravile dodatne zanimive dejavnosti. Ogledali smo si kamišibaj, lutkovno predstavo z naslovom: Krtek Zlatko ali kakec, ki je padel z neba, raziskovali gozd v jesenskem času, si zamenjali igralnice za en dan in zaključili s tekom vrtca, kjer smo sodelujoči prejeli vsak svojo medaljo.
Naše pestro in zanimivo dogajanje se je nadaljevalo tudi v naslednjem tednu. Lepe sončne dopoldneve smo izkoristili za bivanje na svežem zraku, saj so nas topli sončni žarki kar privabljali k igri na prostem. Čudovita narava v jesenskem času pa nas je navdihnila tudi k likovnemu ustvarjanju. Tako smo izdelali jesenska drevesa, ptičji strašili in različne buče.
Narava je prostor, kjer se radi zadržujemo in je pomembna za naš vsakdan, zato je še kako pomembno, da skrbimo za njo. Da bo naša narava ostala čista, vsakodnevno skrbno ločujemo odpadke in jo varujemo. Ob tej priložnosti nas je obiskal tudi Grini in nam pripravili eko kviz, kjer smo preizkusili svoje znanje o pravilnem ločevanju odpadkov. Naj vam zaupamo, da nam je šlo zelo dobro. V zahvalo, ker tako pridno in skrbno ločujemo odpadke, nam je Grini prinesel tudi majhno presenečenje, in sicer pobarvanko in tatu Grini.
Mesec oktober je tudi mesec požarne varnosti, zato smo se ob tej priložnosti odpravili v Gasilski dom Moravče, kjer smo si ogledali notranjost gasilskega doma in spoznali gasilsko opremo in pripomočke. Gasilci so nam pripravili prijetno dopoldne, kjer smo se seznanili s poklicem gasilca.
Tedni so hitro minili in pred nami je bil že zadnji dan, preden so se nekateri odpravili na krompirjeve počitnice. Tako smo na zadnji naš skupni dan v tem mesecu pripravili kostanjčkov piknik s pomočjo naših staršev, saj so nam priskrbeli kostanj. Ob druženju z ostalimi skupinami otrok na vrtčevskem igrišču smo se tako skupaj posladkali s pečenim kostanjem in preživeli čudovit kostanjčkov piknik.
Lep kostanjčkov pozdrav,
Vida in Maruša

Prispevek napisala: Vida Rokavec