01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Oktober nam je postregel z čudovitim vremenom, ki smo ga res izkoristili in vsak dan bivali na prostem. Hodili smo na krajše in daljše sprehode in izvedli pohode in druge gibalne dejavnosti, kot je »tek vrtca«, za projekt Mali sonček. Igrali in razgibavali smo se na igrišču in se družili s prijatelji drugih skupin.
Na različne, zanimive načine smo opazovali in spoznavali naravo in spremembe v tem čudovitem jesenski času. Poimenovali smo rastline, tipali, vonjali in prisluhnili različnim zvokom. Spoznali smo, da nam gozd nudi čudovite možnosti za igro in nas popelje v svet domišljije in zamišljanja. Z naravnimi materiali, kot so vejice, listje in plodovi, smo se igrali, izdelovali posebne hišice za škratke in ustvarjali.
Skozi cel mesec smo veliko prepevali, plesali, risali, ustvarjali, poslušali pravljice, razvijali spretnost, šteli, razvrščali, se igrali socialne, gibalne in glasbeno-didaktične igre in še bi lahko naštevali. Starejši otroci so začeli s pevskimi vajami, sodelovali v projektu Pravljični palček in skupaj z otroki iz skupine Mravljice, odšli na nepozaben izlet v Ljubljano. Skupaj z Ano so otroci začeli spoznavati angleški jezik, ki ja za mlajše otroke novost, a za vse res prijetna, poučna in zanimiva izkušnja.
V tem mesecu in tednu otroka je bilo kar nekaj zanimivih in poučnih dogodkov, ki so nas še posebej razveselili in nas navdušili. Ogledali smo si lutkovno predstavo, Kamišibaj, obiskal nas je Grini in nas seznanil s pravilnim in odgovornim ločevanjem odpadkov, ogledali smo si gasilski dom in spoznavali delo gasilcev, zamenjali smo igralnico s skupino Metulji in dopoldne preživeli v igri z drugačnimi in za nas zelo zanimivimi igračami.
Še vedno pa je je igra tista, ki nam vsak dan nudi neomejeno možnosti za razvijanje različnih spretnosti, medsebojno sodelovanje, spoznavanje, doživljanje in zamišljanje ter nas popelje v svet domišljije.

Zapisala: Barbara Mihelčič