01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Začetek meseca oktobra je bil za otroke skupine »Murenčki« prav poseben, saj je bil teden otroka. Tako smo še dodatno obogatili dopoldneve v vrtcu. Potekale so različne dejavnosti – spoznali smo pravljico Razbita buča, imeli ustvarjalno delavnico, pri kateri smo tiskali z bučami, se družili in igrali z otroki drugih skupin, se seznanjali z novimi pesmicami ter si prvič ogledali kamišibaj.
Dejavnosti v naslednjih dneh so potekale na temo pravljice Neli in Cezar: Jesen. Neli je radovedna miška, polna energije in ustvarjalnosti. Žaba Cezar je Nelijin neločljivi prijatelj, ki je malce neroden, a vedno pripravljen priskočiti na pomoč. Kot nam že naslov pove, zgodba govori o jeseni. Zgodbo smo uporabili za posnemanje različnih zvokov iz narave. Seznanili smo se tudi s pesmico Miška (S. Jug) ter bibarijo Dežek pada.
Tople sončne dneve smo izkoristili za gibanje in bivanje v naravi. Odpravili smo se na krajše sprehode v okolici vrtca in se igrali z jesenskimi listi ter plodovi. Odpravili smo se tudi na vrtčevsko igrišče, kjer nam je bila najbolj zanimiva igra s kamni.

Otroci iz skupine Murenčki vam z Janjo in Romanco želimo lepe jesenske počitnice in vas do prihodnjič lepo pozdravljamo!

Prispevek napisala: Janja Levičnik Podržaj